Å spille dekkstruktur, sammenligning av spillkort med tarotkort

For å begynne å gjette på å spille kort, trenger vi et standard pokerdekk. Dette er 54 eller 56 kort. Typisk består en kortstokk av ess, duser, tredoblinger, firer, femmere, seksere, syvinger, åtter, ni, ti, knekt, spar og konger av fire drakter: tamburiner, spar, klubber og hjerter. Totalt 13 kort i hver farge, 4 dresser, tilsvarer 52 kort for spåkoner. Men for poker er det vanligvis et par Jokere og ett ekstra kort i kortstokken. Pluss et dummy-kort eller et reklamekort. Derfor oppnås 54 eller 56 kort, avhengig av konfigurasjonen. I standard spåkoner vil disse ekstra kortene ikke være nyttige, men vi vil fremdeles finne dem på en ikke-tradisjonell måte.

Det er forenklet spilldekke som bare består av ess, Sixes, Sevens, Eights, Nines, Ten, Jacks, Spades og Kings, med totalt 36 kort. Vanligvis brukes disse dekkene til å spille “Fool” osv. Men mange gjetter på dem. Dette ble spesielt praktisert av bestemødrene våre, da poker i sovjettiden ble fordømt og så å si åpent ikke praktisert. Derfor var dekk på 36 kort det rimeligste.

Selvfølgelig kan du bruke et kortstokk på 36 kort, men da savner du verdiene på kortene fra 2 til 5, og det er mange interessante verdier …
Derfor anbefaler jeg helt fra begynnelsen av å kjøpe et pokerdekk med 54 eller 56 kort.

Spillekort og tarotkort

Før eller senere vil du finne ut hva som er vanlig mellom å spille kort og Tarot- eller Lenormand-kort, så la oss gjøre det nå.

Opprinnelig hørte spillkort og tarotkort til forskjellige, parallelle systemer … spill! Ingen formue fortelle! Å spille kort var en mer forenklet versjon, der drakter representerte de fire viktigste vesteuropeiske klassene. Vi vil snakke om dette i detalj i Leksjon nr. 3. Selv om Tarot er et Tarok-spill, var det ikke bare lisensplater til eiendommer, men personifiseringen av renessansens filosofiske begreper. Konsepter ble selvfølgelig presentert i form av bilder av mennesker, og sjeldnere i form av bygninger eller gjenstander. For eksempel deltok også Harmony – en ung vakker kvinne, Sage – en eldre mann, keiser, hierofant, himmelfenomen – Månen, Stjerner, Solen – på dette dekket.

Siden helt i begynnelsen av Tarot – det var et spill, kan vi si for intellektuelle fra de øvre klasser i samfunnet, da var bildene i den vakrere og dyrere. Mens enkle spillkort ble laget av vanlig billig papir. Og noen ganger ble de det eneste tilgjengelige papiret. For eksempel mødre som ikke kunne forlate barnet sitt på grunn av fattigdom, og ble tvunget til å kaste barna sine på dørene til en kirke eller et kloster, kuttet ofte det vanlige spillekortet i to og etterlot den ene halvparten for seg selv og pakket den andre i svøpe klær med en baby. Det var et tegn for munkene